Oldalak

2011. május 24., kedd

144.

fahéjas-rumos-cseresznye lekvár

kiegészítve 2011.05.25.
Cseresznyevirágnak és mindenkinek aki kedvet érez az elkészítéséhez:

Dr. Oetker Dzsemfix Extra 2:1
A cseresznyét megmosom, kimagozom és így lemérem. Felteszem közepes fokozaton főni, amikor már kicsit összerottyan botmixerrel pürésítem, majd a leírás alapján adagolom a hozzávalókat. 1000-1250 g gyümölcshöz 1 tasak dzsemfix és 500g cukor az előírás. Az én adagom dupla lett, így két tasak dzsemfix került bele, viszont csak 500g cukor, mert én nem szeretem édesen a lekvárokat. Szeretem érezni a gyümölcs ízét is. Ekkor raktam bele egy kis (1,5 dl) főzőrumot és egy kis fahéjat (4 mokkáskanál). Megvárom amíg felforr, utána várok 3 percet és leveszem a tűzről. Üvegekbe töltöm. Páromat megkértem, hogy jó szorosra zárja rá a tetőket és egy éjszakára így, ahogy a képen látható a konyhapultra kerül. Aztán ma, már felfordítva a kamrába. :)
folyt. köv.
a szeder is piroslik már

3 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...