2012. október 11., csütörtök

Cewe 176.

Aagassi ezen a héten a múltba repít vissza bennünket. Az én témám a hozzánk nem is olyan messze lévő Új Tündérkert étteremre lett. Egyszer majd a csajokkal elmegyünk, ha csuda jó idő lesz, már tervbe vettük. Addig is ha kíváncsi vagy a kínálatára itt megtalálod! :)
ANNA - ArtPlay Palette Saffron Villa
ANNA - SkribbleBlooms No 1
CEWE - filmstripe„Új Tündérkertünk”  megelőző élete során villa volt lakószobákkal, tágas belső terekkel, hatalmas parkkal.
A klasszicista jegyeket magán hordozó épület az 1890-es években épülhetett. Tulajdonosa a XX. század legelején Hofherr Albert királyi tanácsos, világhírű „kispesti” gyáros volt. A II. világháború éveiben indult az a história, mely szerint a villa Karády Kataliné volt, és ez a romantikus, izgalmas mese a mai napig is tartja magát. 1945 után a Magyar Honvédség tulajdonába került az épület, és hadkiegészítő parancsnokságként  működött. A rendszerváltás után a helyi önkormányzat vásárolta meg, és itt működött a kerületi Művész Egyesület Képző-és Iparművészeti Alkotóműhelye. Anyagi források hiányában az épület állaga jelentősen romlott, szükségessé vált rekonstrukciója, s mivel helyi védettséget élvez, műemlékként tekintenek rá, a felújítást is ennek szellemében kellett elvégezni. Az átalakítás és a felújítás Kollmann Ferenc tervei alapján valósult meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...