Oldalak

2011. szeptember 8., csütörtök

NYERTEM!!!!

Az oldalsávban egész nyáron láthattátok Tiffany-Andi bográcsos receptes felhívását. Elküldtem neki egy barátunk receptjét, amit már mi is elkészítettünk. Ajánlom mindenkinek, mert gyors, variálható és nagyszerű étel!

Andi az összes receptet kipróbálta és ez nyerte el leginkább a tetszését. Nagyon örülök neki. Nyereményem egy általa készített szalvéta tartó. KÖSZÖNÖM!  Amint megkapom azt is megmutatom nektek.

És akkor a díjnyertes recept:


Bajomi-féle bográcsos csirke

Hozzávalók: 4-5 db hagyma, 18 db egész csirkecomb, 8 db csirkeszárny, 1,5 kg gomba, 0,5-1 kg sárgarépa, 6-8 db paradicsom, olaj, só, fehér bors, kakukkfű, bazsalikom, oregano, babérlevél.
Az apróra vágott hagymát olajon megpirítom. Hozzáadom az összevágott gombát és répát, ill. a kettévágott paradicsomokat. Kis vizet teszek alá és megfűszerezem. Mikor már jól néz ki, akkor a megsózott és félbevágott csirkecombokat, szárnyakat beleteszem, kevés vízzel felöntöm, majd lefedve párolom. Ha már majdnem jó a hús, a fedőt levéve a felesleges levet elfőzöm róla. Sok szaft marad rajta, de azt utána magába szívja és nem lesz száraz.

Opcionálisan lehet csak gombával (2 kg) vagy csak répával (1,5 kg) is csinálni, de a legfinomabb, ha mindkettő van benne. Mi rizst szoktunk hozzá főzni, de főtt krumplival vagy "csak" kenyérrel is jó.

Külön köszönet Bajomi Balázsnak! :)

Jó étvágyat hozzá!

4 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...