Ma mi is sütöttünk :-) Majd "cserélhetnénk eszmét" :-))) Elég jó lett, de a harmada a tűzben végezte.....egyszerűen leesett a fáról :-( Majd mutatok képeket a blogomban én is.
Andi, ide is beírom, hátha valakinek jobb receptje van. :)
A leesés ellenszere, hogy a fát közvetlenül a tészta feltekerése előtt jó alaposan margarinnal-vajjal-zsírral (attól függ hogy csináltátok) be kell kenni. Nekem az állaga nem jött be.
A recept: 50 dkg liszt 3 dkg élesztő 1/4 liter langyos tej 6 dkg cukor 6 dkg olvasztott vaj 2 tojás 1 kk só
A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk, abba morzsoljuk az élesztőt. Hozzáöntjük a langyos tejet és elkeverjük , hogy az élesztő feloldódjon benne. Letakarva 5-10 perc alatt felfuttatjuk. A vajat, a cukrot és a tojásokat jól összekeverjük, hozzáadjuk a liszthez és kézzel simára dagasztjuk a tésztát. Cipóvá formáljuk, liszttel meghintjük és letakarva kb 30 perc alatt a duplájára kelesztjük. A tésztát lisztezett munkalapon kinyújtjuk, és 2 cm-es csíkokat vágunk belőle. A sütőfát bevajazzuk, és a csíkokat feltekerjük a fára. Egy tálcára kristálycukrot szórunk, és a kívül is bavajazott tésztát a cukorba forgatjuk. Parázs fölött addig sütjük, míg a cukor barnára nem karamellizálódik. Még forrón ízesített cukorba forgatjuk.
Hmmmm, jól néz ki!
VálaszTörlés:) Nagyon guszta! :)
VálaszTörlésMa mi is sütöttünk :-) Majd "cserélhetnénk eszmét" :-))) Elég jó lett, de a harmada a tűzben végezte.....egyszerűen leesett a fáról :-(
VálaszTörlésMajd mutatok képeket a blogomban én is.
Andi, ide is beírom, hátha valakinek jobb receptje van. :)
VálaszTörlésA leesés ellenszere, hogy a fát közvetlenül a tészta feltekerése előtt jó alaposan margarinnal-vajjal-zsírral (attól függ hogy csináltátok) be kell kenni.
Nekem az állaga nem jött be.
A recept:
50 dkg liszt
3 dkg élesztő
1/4 liter langyos tej
6 dkg cukor
6 dkg olvasztott vaj
2 tojás
1 kk só
A lisztet tálba szitáljuk, közepébe mélyedést nyomunk, abba morzsoljuk az élesztőt. Hozzáöntjük a langyos tejet és elkeverjük , hogy az élesztő feloldódjon benne. Letakarva 5-10 perc alatt felfuttatjuk. A vajat, a cukrot és a tojásokat jól összekeverjük, hozzáadjuk a liszthez és kézzel simára dagasztjuk a tésztát. Cipóvá formáljuk, liszttel meghintjük és letakarva kb 30 perc alatt a duplájára kelesztjük.
A tésztát lisztezett munkalapon kinyújtjuk, és 2 cm-es csíkokat vágunk belőle. A sütőfát bevajazzuk, és a csíkokat feltekerjük a fára. Egy tálcára kristálycukrot szórunk, és a kívül is bavajazott tésztát a cukorba forgatjuk. Parázs fölött addig sütjük, míg a cukor barnára nem karamellizálódik. Még forrón ízesített cukorba forgatjuk.
Így nagyon jól néz ki és isteni finom lehetett:-))))))
VálaszTörlés