2010. szeptember 11., szombat

Suli

Szeptember, iskola, én is kedvet kaptam. Na nem olyan komoly, ne ijedjen meg senki.
Colette-et olvasva jutottam el a Barka fonalakhoz, ahol egy kötősuli indult idén májusban.
Kedvet kaptam. Az első leckén sikeresen túl is jutottam. Igaz a sálból könyvjelző lett, de oda se neki, majd lesz valamikor sál is. Lelkesedésem nem oszlott el, hanem átalakult, ugyanis múlt héten horgoló suli indult. Nosza, gondoltam a kezdetektől figyelemmel fogom kísérni. Így adatott, hogy egy új hóbortom lett. Most végeztem az első hét anyagával. :) Nem épp úgy lett ahogy írva vagyon, de első próbálkozásnak szerintem nem is olyan rossz és mindjárt kezdem elölről, mert ismétlés a tudás anyja és hátha szebb lesz, mint az előző. Azért egy képet megér, íme:Aki esetleg kedvet kapott látogasson el Barka fonalak honlapjára,
a blogomra is kitettem az elérhetőségüket. :)

4 megjegyzés:

 1. Az én első próbálkozásom ugyanilyen volt anno. Köszönöm, hogy tesztelted a leckémet:)A csíkjaid egyforma szélesek már csak a sorok hosszát kell gyakorolni.

  A megoldás az, ha mindig számolod a szemeket az egyes sorokban.

  Sorváltáskor két lehetőség van:

  1. a fordulószemet az első szem HELYETT horgolod(ezt általában írják a mintában)

  2. a fordulószem nem számít szemnek. A kispálcasornál én azért szoktam ezt alkalmazni, mert, így csak az egyforma kispálcákat kell a sor végén megszámolni, hogy megvan-e a 20 darab.

  Igyekszem a négyzetek összeállításáról szót ejteni majd a 3.leckében.

  Nagyon ügyes vagy!

  Vera

  VálaszTörlés
 2. Még ennyi év után is meg tudsz lepni, de ez annyira jó! És igen, igen, hajrá-hajrá, mert csodaszép dolgokat lehet alkotni horgolással.

  VálaszTörlés
 3. Szuper! Már csak ez hiányzott, hogy tényleg hasonlítsunk. :D Ügyes vagy!

  VálaszTörlés
 4. Szia Andi!

  A Barkafonalat én is ismerem. Kötni tudok, a horgolást majd megnézem, mert azt már elfelejtettem. Most az ő fonalukból kötök pulcsit - nagyon jó a fonaluk!!- a férjemnek és magamnak is. - Fordított sorrendbe.

  VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...