Oldalak

2011. július 20., szerda

200. - 201.

Tegnap a nyárban

és ma
Fergeteges napot töltöttünk a Csodák palotájában. 10.30- 17.30, nem gondoltuk volna, hogy egy teljes napot el lehet ott tölteni, mindenkinek csak ajánlani tudom!

Ezt a képet e-mailen küldtük "haza". Itthon a következő levél kíséretében kaptuk meg:

Kedves Földlakó!
Személyesen még nem ismerjük egymást, ezért engedd meg, hogy bemutatkozzak. Én vagyok a Technológia. Azt hiszem, én vagyok az öregebb, úgyhogy: Szervusz! Vagy lehet, hogy mégis ismersz engem? Hiszen benne vagyok a konnektorban, a szívgyógyszerben, a falfestékben, az űrhajóban és a cipődben is. Mármint a cipődben te vagy benne így láb szempontból, viszont technológia kell a bõr kidolgozásához, meg a cipőfűzőgyár építéséhez is. Szerintem már sejted, ki lehetek. Igen-igen, én vagyok a számítógépedben is, és miattam fagy le az operációs rendszered, és ilyenkor dühös vagy rám, hogy miért vagyok ilyen tökéletlen. Pedig alapvetően jól kijövünk egymással. Te segítesz engem kutatással és sok fejlesztéssel jobbá válni, cserébe én segítem a tanulásodat, a napi munkádat és a szórakozásodat. A szórakozásról jut eszembe: benne vagyok a TV-ben is. És ha már benne vagyok - mégpedig plazmában, hogy nagyképű legyek -, akkor akár varázsolni is tudok. Láthatatlanná tudlak tenni, vagy eltorzíthatlak, de az is lehet, hogy megragadok egy pillanatot az életedből, majd egy másikat, aztán még egyet, s ezeket úgy rakom egymás után, hogy a sok kis darabból egy új, furcsa, digitális lényed szülessen meg a képernyőn. De be kell valljam, ez már valójában nem is az én munkám eredménye, hanem a Jövő Technológiájáé. Tudod, õ még kicsit félénk, nem tudja, hogy azok a még elképzelhetetlen lehetőségek, amiket ad neked, mi mindenre lesznek jók, miben fognak téged segíteni, s ezért a maga bátortalan módján a SZTAKI kutató-fejlesztőinek háta mögül szemléli, hogy mit kezdesz vele. Ha szeretnéd meglesni a Jövő Technológiáját, gyere el Te is a Csodák Palotájába, s nézd meg magad az ő segítségével a Varázstükörben! Vagy ha Te már láttad, hívd el a barátaidat!
A mellékelt kép a Csodák Palotájában, az MTA SZTAKI Varázstükrével készült.
Készítette: ANDI.
A készítés idõpontja: 2011-07-20.
A látogatók által a mellékelthez hasonlóan kiválasztott és ismerõseik részére elküldött képek gyûjteménye megtekinthetõ a http://www.sztaki.hu/varazstukor honlapon.


2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...